Site icon BOMBING

Irie Révoltés končia. Na Slovensku vystúpia posledný raz vo svojej kariére na Uprisingu 2017.

Irie Révoltés končia. Na Slovensku vystúpia posledný raz vo svojej kariére na Uprisingu 2017. BOMBING 1

Budúci rok v lete sa koná už 10. ročník obľúbeného bratislavského festivalu Uprising. Za dekádu pôsobenia si vydobyl trvalé miesto na kultúrnej mape Slovenska a Európy a okrem množstva svetových hviezd priniesol do nášho hlavného mesta aj tisícky domácich a zahraničných fanúšikov reggae a urban music. Prvou ohlásenou hviezdou jubilejného Uprisingu 2017 je energická nemecká formácia Irié Révoltés.

Kultová kapela z Heidelbergu však pred koncom roka šokovala všetkých svojich fanúšikov. Koncert Irie Révoltés na Uprisingu bude ich posledným vystúpením na Slovensku v ich šestnásťročnej kariére. Po 5 albumoch a stovkách koncertov sa rozhodli ukončiť svoju existenciu a samostatne sa venovať svojim novým projektom. Prídte povedať svoje posledné “IRIEvoir” jednej z najobľúbenejších kapiel za celú históriu Uprisingu

V tvorbe Irie Révoltés sa prelína reggae, hip-hop, dancehall, ska i punk a okrem nemčiny spievajú aj po francúzsky, po anglicky a po španielsky. V skladbách ostro vystupujú proti diskriminácii, sexizmu, šovinizmu či rasizmu. Členovia kapely sa aktívne podieľajú na pomoci ľudom v núdzi. Spolupracujú napríklad na projekte Viva con Agua, ktorý podporuje výstavbu čističiek vody v Etiópii. Propagujú projekt “Respekt!”, pomáhali postihnutým ľuďom v Senegale a do týchto aktivít pravidelne zapájajú priamo v uliciach aj svojich fanúšikov.

Desiaty ročník festivalu Uprising sa uskutoční 25. a 26. augusta 2017 v Bratislave a už prvé meno naznačuje, že pôjde o pompézne oslavy jubilea jedného z najpopulárnejších festivalov u nás. Lístky na Uprising 2017 sú už v predaji a zoženiete ich v sieti Ticketportal za €35. V ponuke sú aj VIP vstupenky, s ktorými máte popri množstve výhod aj možnosť osobne sa stretnúť s vybranými headlinermi festivalu. Viac na stránke festivalu www.uprising.sk.

Pre viac info:

 

O konci kapely  Irie Révoltés sa môžete dočítať na bombing.eu/koniec-irie-revoltes.

 

 

Zdroj: TS / Sveťo Moravčík

 

Exit mobile version