Site icon BOMBING

Zimný Uprising prinesie do Bratislavy jamajské reggae hviezdy

Jah Mason uwe 2018 uprising insta

Jah Mason uwe 2018 uprising insta

Začiatkom decembra zahrejú Bratislavu tropické rytmy reggae už po deviaty raz. V sobotu 1.12. vystúpia na Uprising Winter Edition dve etablované jamajské hviezdy, Jah Mason a Turbulence, za doprovodu kapely Fireman Crew. Pripravte sa na noc plnú kvalitného reggae a dancehallu v Ateliéri Babylon so svetovými hosťami a pestrým výberom z domácej scény.

So svojou uvedomelou hudbou, charakteristickým raketovým flowom a vyše 25-mi rokmi skúseností sa radí medzi najlepších žijúcich reggae interpretov. Jah Mason je so svojou tvorbou a vysoko energickou show obľúbený po celom svete.

Na Slovensko sa v zime vráti po dlhých deviatich rokoch a poteší aj našich fanúšikov. Autora známeho hitu “Princess Gone” môžete poznať aj z albumu Inna Jamdown od kapely Medial Banana, na ktorý prispel svojou “Ganja Medley”.

Vo svete reggae hudby sa pohybuje už takmer 20 rokov, no u nás sa tento rok predstaví po prvýkrát – jamajský reggae & dancehall spevák Turbulence. Pravý rastafarián, ktorý sa z geta vďaka hudbe vypracoval na výslnie.

O prelom jeho kariéry sa postarala pieseň “Notorious” (2004), ktorá sa umiestnila na prvých miestach reggae a dancehall rebríčkov na Jamajke, v New Yorku, Londýne či Japonsku. V roku 2007 sa objavil v dokumentárnom filme Rise Up, ktorý zachytil svet undergroundovej hudby na Jamajke, a tiež aj jeho rozkvet a cestu k medzinárodnému úspechu. Dokument si získal uznanie svetových médií a tiež aj viacero ocenení.

Deviaty ročník zimného Uprisingu sa uskutoční v sobotu 1. decembra 2018 a tešiť sa ešte môžete na niekoľko ďalších zahraničných aj domácich mien. Lístky sú v predpredaji v sieti Ticketportal a na domovskej stránke festivalu www.uprising.sk.

Viac info na:

 

#UWE2018

Exit mobile version