Site icon BOMBING

UNIKÁTNY HUDOBNÝ PROJEKT ANALEMMA CHYSTÁ DVA KONCERTY V BRATISLAVE A BANSKEJ ŠTIAVNICI

UNIKÁTNY HUDOBNÝ PROJEKT ANALEMMA CHYSTÁ DVA KONCERTY V BRATISLAVE A BANSKEJ ŠTIAVNICI BOMBING

Analemma Ondrej Koscik

„Základ tvorí clivá hra sláčikového kvarteta, klavírne melódie sú tu zas chladné, znepokojivé, niekedy pripomínajú klopkanie padajúcich cencúľov pod oknami.“ „Bolo to tesné, no Analemma v réžii Shiny a Slava Solovica sa na poslednú chvíľu stihla zaradiť medzi najlepšie slovenské nahrávky roka,” ozývali sa chvály na album v podaní ústrednej postavy vydavateľstva Slnko Records a rešpektovaného huslistu, skladateľa a producenta.

Projekt Analemma najbližší mesiac zažije svoje živé prevedenie dvakrát – už v stredu 30. májabratislavskom Štúdiu 12 na Jakubovom námestí a potom ešte raz v rámci dramaturgicky výborne poskladaného festivalu Zvuk for Štiavnica, v Kostole sv. KatarínyBanskej Štiavnici.

Slavo Solovic zložil krásny, pomalý, severský materiál, ktorý ma mimoriadne oslovil a vtiahol do jeho hudobnej krajiny, ktorú som sa pokúsila zabývať,” hovorila o novom projekte Analemma ešte v decembri minulého roka Shina, speváčka a skladateľka z kapely Longital a zakladateľka značky Slnko Records. Shina si už vyskúšala spolupráce a komponovanie v rôznych zostavách, či už ako duo, trio, s elektronikou, naživo, alebo v štúdiách.

Tentokrát pracovala s hotovým hudobným základom, o ktorý sa postaral Slavo Solovic, známy napríklad z orchestrálnych aranžmánov pre Korben Dallas alebo Sendreiovcov, ale aj ako tvorca filmovej a divadelnej hudby, opier a ďalších hudobných útvarov. Výsledkom je zimomriavková scénická hudba so severským nádychom a vhodne zakomponovanou elektronikou.

Naživo Analemma odznie už túto stredu v deväťčlennej zostave na Jakubovom námestí v Štúdiu 12 v Bratislave. Okrem spevu, klavíra a sláčikových nástrojov nebudú chýbať zbory, klarinet či celesta. Na úvod programu sa so svojím sólo projektom v troch pesničkách predstaví Matúš Uhliarik, ktorý si vzápätí zahrá aj v Analemme ako inštrumentalista, spevák aj dirigent. Vstupenky v predpredaji nájdete na stránke slnkorecords.sk. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Druhý plánovaný koncert Analemmy sa uskutoční v Banskej Štiavnici na festivale Zvuk for Štiavnica, kde Shina, Slavo Solovic a kapela vystúpia v atraktívnom programe spolu s menami ako Elektro Guzzi, Polajka, Fala, Pressburger Klezmer Band a ďalší.

ĎALŠIE INFO

Zdroj: Alexander Čerevka 
Foto: Ondrej Koščík 

Exit mobile version