Site icon BOMBING

Multikultúrna kapela N.O.H.A. sa vracia na pódiá vo veľkom štýle!

Multikultúrna kapela N.O.H.A. sa vracia na pódiá vo veľkom štýle! BOMBING

“Náš nový album je mimoriadne vydarený. Aby mohol vzniknúť, potrebovali sme niekoľko rokov,” hovorí známa kapela N.O.H.A., ktorá koncom apríla vystúpi v Bratislave. Multikultúrna kapela N.O.H.A. sa vracia na pódiá vo veľkom štýle! Multižánrový projekt vystúpi v piatok 28. apríla v KC Dunaj, kde predstaví nový album Process Of Living, ale aj svoje známe hity, v ktorých sa spája drum&bass, dubstep a world music. Hudobnú nálož tohto večera dotvorí energické duo Gonsofus a DJi Simple Sample a Bass(T)art.

​Váš siedmy štúdiový album Process of Living mal vyjsť vo februári, potom sa dátum presunul na máj. Prečo?
Akým motívom sa na albume venujete?

Ide o prvý album, na ktorom spolupracovala speváčka Kaia. Ako ste sa zoznámili?
 Oslavujete dvadsať rokov kapely. Nedávno ste prežili aj ťažké obdobie, kedy nastal v jej vnútri rozkol. V akej kondícií je N.O.H.A. dnes?
Pri vypätých situáciách zvykne človek hodnotiť a rozmýšľať čo ďalej. Ako sa zmena zloženia kapely podpísala pod hudbu, respektíve smerovanie tvorby? Zmenilo sa vo vás niečo?
Čím žije v týchto dňoch N.O.H.A.?
Doma i u nás na Slovensku máte veľa fanúšikov. Čo si chystáte pre tých, ktorí prídu na koncert do Bratislavy?
N.O.H.A.

je kozmopolitná kapela, ktorú definuje špecifický mix drum&bassu, world music, dubstepu a energiou nabitých grooves. Na pódiu excelujú jej hudobníci ako tvorivá smršť, čo stiahne so sebou všetko, čo dýcha! Svojimi sympatiami k tradičnej hudbe a multikultúrnosti rozbíjajú hranice medzi rôznymi hudobnými smermi aj svetovými kontinentmi. Projekt založili pred viac ako dvadsiatimi rokmi Philip Noha a MC Chevalier Hadley. Najväčšie úspechy mali ich piesne Di Nero, Wanna Play, Dive in your life, ale hlavne hitovka Tu Café. Pred štyrmi rokmi sa ku kapela pripojila speváčka Kaia Brown z USA. Po piatich rokoch kreatívnej pauzy sa N.O.H.A. vracia na pódia s novým albumom Process Of Living.

Gonsofus

je medzinárodný hudobný projekt dvojice Sashu Mamaeva a Gábora Tokára. Títo dvaja multiinštrumentalisti zakaždým zostroja jedinečné, vysoko energické vystúpenie plné kreativity, v ktorom okrem hudobných nástrojov využívajú aj efektívne loopovanie. Vo svojom štýle kombinujú reggae, dub, hip-hop, afrobeat a ďalšie príbuzné žánre. Za sebou majú viacero šnúr po Európe, ale aj napríklad v USA a Rusku. Vydali dva albumy a dve EP.

Simple Sample

je jedným zo zakladateľov a organizátorov reggae a urban festivalu Uprising a členom hudobnej crew Ghetto Youths Sound. Tento neúnavný šíriteľ karibských rytmov namieša do setu roots, new-roots reggae, dancehall či moombahton.

Bass(T)art

je ostrieľaný selektor karibských rytmov, najmä reggae, dancehallu a new roots, ale rád servíruje aj moombahton, afrobeat či soca. Večer nás v jeho podaní čaká DJ set, ktorý rozvibruje aj oddelenie geriatrie. Dopočutia.

Podujatie je sprievodným programom 12. ročníka festivalu [fjúžn].
Zdroj: TS / Soňa Hrúziková / KulturMarket

Exit mobile version