Site icon BOMBING

MEREDITH SI NOVOU SKLADBOU UCTIA HRDINOV 2. SVETOVEJ VOJNY

MEREDITH SI NOVOU SKLADBOU UCTIA HRDINOV 2. SVETOVEJ VOJNY BOMBING

Meredith

Skupina Meredith sa po úspešnom EP albume Blood Diamond Scars a vydaní lyric videa k skladbe Everyone Knows opäť pripomína s novým videoklipom. Po vrelo prijatej pesničke Everyone Knows tentokrát vizuál dostáva aj druhá skladba, Flash of Death. Košická kapela novým videoklipom potvrdí, že bolo načase vyjsť s niečím silným.

Ústrednými témami textov sú výpovede o utrpení sveta, problémoch, ťažobách v nás, politike a vojnách. „Flash of Death má vyjadriť pohľad a pocity tých, ktorí prichádzali bojovať do najväčšej apokalypsy aká na tejto zemi bola, do 2. svetovej vojny. Nič monštruóznejšie človek nestvoril a nikdy nezomrelo toľko ľudí. Po nej už svet nebol nikdy taký ako predtým. Poznačila nespočet osudov a vytvorila nespočet hrdinov,“ hovorí o myšlienke textu jej autor Marko.

Meredith je na scéne už viac ako 6 rokov. Za ten čas si hudobníci vybudovali reputáciu výbornej metalcorovej, koncertnej kapely ako support známym hviezdam – Trivium, Stratovarius,… Svojou hudbou reagujú na spoločenské dianie vo svete a prinášajú silné odkazy nielen vo forme textov, ale aj ráznych postojov a činov k minulosti. V tomto smere nesie tvár videoklipu Flash of Death silnú myšlienku z bojísk 2. svetovej vojny.

Videoklip odpremiérujú 8. mája, v Deň víťazstva nad fašizmom a uctia si ním všetkých padlých hrdinov. „V tomto prípade sa idea zameriava na osudy hrdinov, ktorí to šťastie nemali a konca vojny sa nedožili, vykonali veľké skutky nezištne s veľkou obetou a dokázali v ťažkých situáciách prejaviť veľkosť ľudského srdca,“ s úctou dopĺňa frontman kapely Rob, „veľakrát kráčali do boja s nadšením, hrdosťou a presvedčením, rýchlo pochopili o čom to v skutočnosti bolo, preto nesmieme nikdy zabudnúť!

Viac info:

Zdroj: TS / Pavol Dráb, Randal Group Production 
Foto: archív Meredith

Exit mobile version