BOMBING

Hans Zimmer predviedol fenomenálnu hudobnú aj svetelnú šou …

Vo štvrtok sa na bratislavskom Štadióne Ondreja Nepelu predstavil oskarový filmový skladateľ Hans Zimmer aj s celým orchestrom. Koncert sa začal pomalým nástupom všetkých hudobníkov pri skladbe z filmu Driving Miss Daisy.

Nasledovala výnimočná skladba, ktorá sa bežne na tour nenachádza, ale keďže sa na nej podieľali Sendrejovci zo slovenska tak sa v programe objavila ako druhá a slováci si jedinečne mohli vychutnať aj famóznu hudbu z filmu Sherlock Holmes. Nasledovala energická hudba k filmu Madagaskar.

Po soundtracku k filmu Gladiátor aj najväčší skeptici pochopili , že tento koncert bude nezabudnuteľný. A to sme stále nemali za sebou to najlepšie. Huslovým sólom sa začala famózna časť z môjho obľubeného filmu The Da Vinci Code, ktorá vniesla všetkých fanúšikov do deja filmu.

Asi najočakávanejšia skladba prišla po ďalšom predstavovaní kapely. Krásnymi tónmi violončela všetci prítomný spoznali dramatickú hudbu nezabudnuteľných Pirátov z karibiku. Po skončení tejto pasáže ľudia zostali sedieť očarený skvelým výkonom všetkých hudobníkov. Potlesk prišiel s odstupom času, keď všetci prítomný absorbovali nadšenie.

Skladbu Circle of Life z filmu The Lion King zaspieval spevák Lebo M, ktorý naspieval aj orginálnu verziu tejto skladby. Skladba z filmu Man of Steel navodila tú správnu atmosféru pred ďalším vrchlom večera.

Z úplnej tmy sa ozval Hansov hlas zo slovami „The Dark Knight“ a podobne bez prestávky sa začala ďalšia skladba. Taktiež v celej hale nastala tma a Hans do mikrofónu zaspieval „Deshi deshi” a spevácky zbor dodal “Basara Basara”, čo niekoľko krát zopakovali. Podľa týchto slov všetci tušia, že sme si vychutnalí skladby k filmom Batman a následne filmu Gotham.

Záverečná skladba patrila filmovému vrcholu Interstellar, ktorým zavŕšil svoje veľkolepé vystúpenie. Nasledoval neutíchajúci standing ovation, ktorý trval niekoľko minút.

Po takomto potlesku si slovenský divák zaslúžil prídavok, ktorý prišiel v podobe piesne Dream is collapsing z  filmu Inception. Poslednou piesňou Time ukončil tento skvelý hudobný zážitok.

Okrem nezabudnuteľného hudobného zážitku boli nezabudnuteľné aj svetelné efekty, ktoré dotvárali fantastickú atmosféru koncertu.

Foto a text: Tomáš Ormandy

Exit mobile version